Kvah Logotyp

Bli medlem i Kammarmusikens Vänner nu, så gäller din medlemsavgift t.o.m. 31 december 2018!

Då får du medlemspris till konserten den 11 november - då Ivonne Fuchs och Anna Christensson Schuberts Wandererfantasi, sånger samt Svante Henrysons nya sångsvit "Frånvarons speglar" - och till konserten den 30 december - då Bengt Forsberg med kollegor framför musik av Amanda Maier, Haydn och Brahms!

Plus naturligtvis till våra konserter ca en gång i månaden under hela 2018 - med bl.a. Dahlkvistkvartetten, 110-års jubileumskonserten för Gunnar de Frumerie, pianoafton med Martin Sturfält m.m. - och till Kammarmusikfestivalen den 16-19 augusti med temat "Brahms och hans samtid". (Mer information om vårsäsongen kommer snart)

Det är inte ovanligt att våra konserter, och ibland våra medlemsprogram (som inte utannonseras förutom till medlemmar), ordnas i förberedelser för skivinspelningar som våra musiker gör för olika skivmärken. I dagarna har Bengt Forsberg med kollegorna violinisten Cecilia Zilliacus och sopranen Sabina Bisholt fått fin kritik i Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet för sin nya inspelning av musik av Amanda Maier. En del av den musiken fick vi höra i Allhelgonakyrkan den 10 juni i år.

Tidigare i höst fick cellisten Andreas Brantelid och Bengt Forsberg högsta betyg av tidskriften BBC Music för sin inspelning av musik av Gabriel Fauré - som vi fick höra i november 2015.

Också altviolinisten Ellen Nisbeth och Bengt Forsberg har fått fin kritik för sin inspelning av musik av de engelska tonsättarna Benjamin Britten, Ralph Vaughan Williams m.fl. - som vi fick höra i Allhelgonakyrkan i oktober 2015.

Och så har den internationellt ansedda Chiaroscurokvartettens inspelning av Haydns stråkkvartetter op. 20 nr. 4-6 utnämnts av BBC Music till "Recording of the Month" för oktober - och vi fick höra kvartetten spela op. 20 nr. 4 i april 2015.

Ja, det är sannerligen roligt att vara med i Kammarmusikens Vänner! Välkomna!

David Matscheck, ordförande