Kvah Logotyp

Alla konsertarrangörer väntar nu på att det åter ska bli möjligt att ha konserter för fler än 50 besökare. Allhelgonakyrkan rymmer drygt 200 och våra konserter brukar dra mellan 70 och 130 besökare, så även om vi fortsätter att hålla avstånd så behöver vi inte sitta trångt. Vår repertoar gör det också lätt att hålla avstånd mellan musikerna, och mellan dem och den publik som sitter närmst.
Men med bara 40–50 besökare blir varje konsert en förlustaffär, och även om vi och Katarina församling skulle kunna hantera det så skulle vi och musikerna sörja över att våra fina program når så få. Digitalsändningar kräver resurser som vi bara kan satsa i undantagsfall, som för vår webbfestival som du fortfarande kan se via KVAHplay. De konserter som vi har tvingats ställa in räknar vi med att i stället kunna ge när restriktionerna hävts. Då blir det också rimligare att resa till Allhelgonakyrkan och träffa vänner där före, under och efter konserterna – som vi alla längtar efter. Även det gör att vi avvaktar hellre än att ge mindre konserter nu, troligen utan paus och servering. Hela tiden tror vi att läget måste bli mer normalt snart – så låt oss vänta en månad till…
De här tankarna fick oss till slut att ställa in den konsert som vi hade planerat för september. Nu siktar vi på den 10 oktober, då vår konstnärliga ledare Bengt Forsberg och två av våra favoritgäster spelar pianotrior för oss. Hoppas vi! Se under konserter, där du även hittar fyra ytterligare konserter i november och december. Vi säljer biljetter via Ticketmaster tre veckor före, så under september kommer besked om vi kan genomföra konserten den 10 oktober. Och skriv in även KVAH:s övriga lördagskvällar under hösten i din kalender!

Nils-Göran Olve, ordförande