Kvah Logotyp

Alla längtar vi efter att åter få gå på konserter. Och musikerna som vi brukar träffa i Allhelgonakyrkan längtar också! Därför tog Bengt Forsberg initiativet till två inspelade konserter, en av dem tillsammans med violinisten Tobias Ringborg. Vi hoppas kunna publicera dem om ungefär en vecka och återkommer då med en länk.

Konserterna skedde i Allhelgonakyrkan med bara tre personer närvarande: musikerna och en teknikansvarig. I den ena framför Tobias och Bengt musik för fiol och piano av fyra tonsättare, med Beethovens Vårsonat som längsta verk. Den passar ju utmärkt så här års, och just i år. Vid den andra konserten spelade Bengt ensam verk av Bach, Schubert, Alkan och Lili Boulanger. Något att se fram emot att snart få höra!

Under viruskrisen har Tobias även framträtt som dirigent vid hastigt organiserade konserter med både Kungliga Filharmonikerna och Radiosymfonikerna. Dessutom dirigerar han sina kamrater i Opera Norths orkester i England på ett skickligt gjort klipp som ni bör se: YouTube .

Nils-Göran Olve