Kvah Logotyp

Årets kammarmusikfestival är till enda och vi vill tacka alla - musiker, konstnärlig ledare Bengt Forsberg, styrelsemedlemmar, volontärer, bidragsgivare, och inte minst vår underbara publik - för en spännande fyra-dagars resa! Musiken var högklassig, kyrkan var välfylld varje kväll och era applåder var varma och tillgivna.

Alla har vi säkert haft våra favoriter. Själv föll jag särskilt för Felix Mendelssohns stråkkvintett, men också för pianotrion c-moll, och för stråkoktetten som avslutade festivalen. Men lika spännande var Bachs Brandenburgkonsert nr 4, violinskonserten E-dur och konserten för två violiner d-moll - bara för att nämna några. Kritikern Camilla Lundberg skriver i Dagens Nyheter att Fanny Mendelssohn fick vara med 'på ett hörn'. Vi hoppas att hörnet inte var alltför litet - alla fyra dagar spelade Bengt Forsberg ett kort pianostycke och på söndagen framförde Bengt och Anders Kilström hennes Allegretto-Allegro molto-Allegretto grazioso för 4-händigt piano. Det gav mersmak och vi önskar bara att vi hade kunna erbjuda mer musik av Fanny Mendelssohn.

Vi ser redan framemot festivalen 2018 och planeringen påbörjas snart. Men innan dess fortsätter våra månatliga (ungefär) konserter i Allhelgonakyrkan. Den 1 september kommer den danska flöjtisten Janne Thomsen, som tillsammans med Nils-Erik Sparf, Andreas Brantelid och Bengt Forsberg framför musik av danska kompositörer samt flöjttrior av Joseph Haydn. Denna konsert följs den 14 oktober med musik av Brahms, Messiaen och Sjostakovitj - Hugo Ticciati, violin och Marcus Hagemann, cello, tillsammans med Bengt Forsberg.

Välkomna till den fortsatta kammarmusikserien i Allhelgonakyrkan!

David Matscheck, ordförande
Kammarmusikens Vänner i Allhelgonakyrkan