Kvah Logotyp

Kompositörer:

Beethoven, Rachmaninov, Schnittke

Medverkande:

Kristina Winiarski, Pontus Carron

Den här konserten planerade vi att ha i januari, sedan Winiarski och Carron i fjor som duo vunnit tävlingen Ung och lovande. Sedan blev båda finalister i en annan tävling, Solistpriset, där de dagen före vårt planerade datum konkurrerade med flöjtisten Laura Michelin i var sin solokonsert med orkester. Begripligt nog fick vi skjuta på konserten i Allhelgonakyrkan, och Winiarski och Carron kunde lägga delad andraplats i Solistpriset 2020 till sina lagrar. Sedan kom corona men nu är de äntligen här, återigen tillsammans, för några av de viktigaste verken för cello och piano!

Ett begränsat antal biljetter säljs via ticketmaster.se

Program

Ludwig van Beethoven (1770—1827) - Variationer över "Bei Männern...." ur Mozarts Trollflöjten
Alfred Schnittke (1934—1998) - Cellosonat nr 1
Sergej Rachmaninov (1873—1943) - Cellosonat g-moll op.19

Medverkande

Kristina Winiarski, cello,
Pontus Carron, piano

Mer information om artisterna

Kristina Winiarski

kristina-winiarski
Foto: David Möller

Kristina Winiarski, cello, har studerat på Musikhögskolan i Malmö och i Zagreb och vid Internationella musikakademien i Liechtenstein för professor Valter Despalj och deltagit i mästarkurser för Torleif Thedéen, Reinhard Latzko, Anner Bylsma och Dmitri Ferschtmann. Hon har varit solist med ett antal orkestrar internationellt, bl a med Zagrebs Filharmoni i Kroatien, National Symphony Orchestra i Washington DC, USA, National Philharmonic i Maryland, USA och St Petersburgs Statliga Symfoniorkester i Ryssland.
Kristina har vunnit en rad utmärkelser vid tävlingar i Sverige, Danmark, Estland och i USA. Hon spelar regelbundet med pianisten Pontus Carron. Deras duo vann 2019:s tävlingen ”Ung och Lovande” och i början av detta år var hon, likaledes tillsammans med Pontus Carron, en av tre finalister i den stora Solistpristävlingen, landets främsta tävling för yngre musiker.

Kristina har framträtt flera gånger tidigare i Allhelgonakyrkan, senast i maj 2018.

Pontus Carron

pontus-carron

Pontus Carron, piano, har efter studier vid Musikhögskolan i Stockholm och Edsbergs Slott för Stefan Bojsten och Mats Widlund, de senaste åren mottagit en rad priser i internationella tävlingar samt mottagit stipendier från Kungliga Musikaliska Akademien och Svenska Frimurarorden m.fl.
Sedan debuten med Gävle Symfoniorkester 2019 har han varit solist med Sveriges Radios Symfoniorkester, Kungliga Filharmonikerna och Malmö Symfoniorkester.
Tillsammans med cellisten Kristina Winiarski vann han kammarmusiktävling ”Ung och Lovande” 2019 och i början av detta år var han, likaledes tillsammans med Kristina Winiarski, en av tre finalister i den stora Solistpristävlingen, landets främsta tävling för yngre musiker.
Pontus är en flitigt anlitad kammarmusiker och spelar regelbundet på festivaler och kammarmusikscener runtom i Europa. Hans senaste framträdande i Allhelgonakyrkan var i maj 2018.