Kvah Logotyp

Kompositörer:

Bach, Brahms, Piazolla, Arnold och Iturralde

Medverkande:

Ylva Larsdotter, Peter Friis Johansson, Magnus Holmander och Irina Serotyuk

Program

Johann Sebastian Bach (1685–1750) - Violinsonat
Johannes Brahms (1833–1897) - Violinsonat

Paus

Astor Piazolla (1921–1992) - Cafe 1930
Malcolm Arnold (1921–2006) - Sonatina
Pedro Iturralde (f. 1929) - Suite Hellenique

Medverkande - två duos

Ylva Larsdotter, violin, Peter Friis Johansson, piano

Magnus Holmander, klarinett, Irina Serotyuk, accordeon

Mer information om artister

ylva-larsdotter-foppeschut
Ylva Larsdotter Foto: Foppe Schut

Ylva Larsdotter, violin, har studerat för Sten-Johan Sunding, Ulf Wallin vid Edsberg/Kungl. Musikhogskolan och Helge Slaatto vid musikkonservatoriet i Münster. Redan vid 7 års ålder hade hon sitt första solistframträdande med Sandvikens Symfoniorkester och har sedan dess framträtt med ett flertal svenska orkestrar, bland andra Dalasinfoniettan, Sandvikens symfoniorkester och Uddevalla kammarorkester.
Ylva Larsdotter är medlem av Svenska kammarsolister och är regelbundet gäst vid europeiska festivaler såsom Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog, Fête Musicale de la Forêt och Copenhagen Late Summer festival plus ett flertal svenska festivaler. Hon spelar regelbundet med pianisten Anna Christenson och har framträtt med bland andra Philippe Graffin, Pekka Kuusisto, Torleif Thedeen och Bengt Forsberg. Hennes senaste framträdande i Allhelgonakyrkan var februari 2018.

p-f-johansson-urban-joeren
Peter Friis Johansson Foto: Urban Joeren

Peter Friis Johansson, piano, har etablerat sig som en av de mest mångsidiga och intressanta pianisterna i den unga generationen. Han har framträtt på några av de mest prestigefyllda scenerna, t.ex. Musikverein i Wien och Concertgebouw i Amsterdam. Som Sveriges Radios P2-artist blev han en återkommande och bejublad solist med Sveriges Radios Symfoniorkester i Berwaldhallen.
Peter har vunnit priser i samtliga svenska tävlingar även utmärkt sig i flertalet internationella tävlingar, bland andra Nordisk Pianotävling 2008 och 2010, Nordisk Pianistkonkurrence 2010 och Scottish International Piano Competition 2010. 2014 vann han första pris och guldmedalj vid International Piano-e-Competition i Fairbanks, Alaska. Han vann även tävlingens särskilda Schubert-pris. Hans senaste framträdande i Allhelgonakyrkan var festival 2008, 3 X Franz!.

ung-och-lovande-christopher-haestbacka
Magnus och Irina Duo Foto: Christopher Haestbacka

Magnus Holmander, klarinett och Irina Serotyuk, accordeon bildade sin duo 2015 när de gjorde sina första år på masterutbildningen på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och har redan skaffat sig en helt egen repertoar, mycket tack vare att Irina själv arrangerar musik för duon. Deras repertoar sträcker sig ända från barocken till nutida konstmusik och de strävar efter att få fram mer kammarmusik som är originalskriven för ackordeon och klarinett.
Duon belönades med första pris i Ung & Lovande 2017 med den ovanliga instrumentkombinationen.
Detta är deras förste framträdande i Allhelgonakyrkan.

Magnus Holmander började spela klarinett i musikskolan när han var 10 år. Efter det har han genomgått mastersutbildning på KMH i Stockholm och studerat för Herman Stefánsson och Emil Jonason. Mellan 2013-2016 har han deltagit som klarinettist, dansare och magiker i Martin Frösts produktion ”Dollhouse and Genesis”. Han har en passion för nyskriven musik och jobbar nära tonsättare som Rolf Martinsson och Anders Hillborg.

Irina Serotiuk är född i västra Ukraina där hon också har vuxit upp. Vid 7 års ålder började hon spela ackordeon. Hon har en gedigen utbildning och senast genomfört Masterutbildning på KMH i Stockholm. Hon är pristagare i mer än 30 nationella och internationella tävlingar i Europa och framträder som solist med kammar- och symfoniorkestrar.