Kvah Logotyp

Kompositörer:

Beethoven, Schubert, Rautavaara, Amanda Maier, Emmanuel Chabrier

Medverkande:

Kati Raitinen, David Huang och Bengt Forsberg

Ändrat program pga sjukdom

Program

Ludwig van Beethoven (1770-1827) - Violoncellsonat A-dur op.69
Frans Schubert (1797- 1828) - Militärmarscher för piano 4 händer
Einojuhani Rautavaara (1828-2016) - Sonat för violoncell solo
samt pianomusik av Amanda Maier-Röntgen och Emmanuel Chabrier

Medverkande

Kati Raitinen, cello
David Huang och Bengt Forsberg, piano

Mer information om artisterna

kati-raitinen
Foto: Pressbild

Kati Raitinen, cello, är solocellist i hovkapellet på Stockholms kungliga operan, parallellt med ett aktivt kammarmusikspel såväl nationellt som internationellt. 1997 var hon finalist i Solistpriset-tävlingen i Stockholm. Hon är också medlem i den flerfaldigt prisbelönade stråktrion ZilliacusPerssonRaitinen. Kati har framträtt ofta i Allhelgonakyrkan, senast i festivalen 2017, Bach och Mendelssohn.

david-huang
Foto: Richard Frantzén

David Huang, piano, vann Solistpriset 2014 och sedan dess har han etablerat sig bland landets mest intressanta och framstående unga artister. Utsedd till Sveriges Radios P2 Artist in residence 2014-2016 gör David åtskilliga inspelningar och konserter både i radio och teve. Han framträder som solist, kammarmusiker och med orkestrar runt om i Europa. 2015 bildade han tillsammans med svenska violinisten Daniel Migdal och norska cellisten Frida Fredrikke Waaler Waervågen Trio LEK. Och förra året startade han och fyra eldsjälar till Förstaparkett, ett nytt koncept för kammarmusik riktat till en yngre publik. Det är hans förste framträdande i Allhelgonakyrkan.

bengt-forsberg
Foto: Arto Tulima

Bengt Forsberg, piano, är en av Sveriges främsta pianister. Han är sedan 30 år konstnärlig ledare för kammarmusikverksamheten i Allhelgonakyrkan, en närmast unik insats i Stockholms musikliv. Bland hans regelbundna samarbetspartners finns bland många andra mezzosopranen Anne Sofie von Otter, cellisten Andreas Brantelid och violinisterna Cecilia Zilliacus och Nils-Erik Sparf. Som solist har Bengt framträtt med bland annat Stockholms Kungliga Filharmoniker och Göteborgs Symfoniker. Han har också gett soloaftnar i bl.a. Londons anrika Wigmore Hall. Bengt är också verksam som adjungerad professor i pianospel vid Royal Academy of Music i London.
Bengt har gett ut ett stort antal CD-skivor, inte minst med Anne Sofie von Otter, varav flera har erhållit stora internationella priser, som Grammy och Gramophon´s Recording of the Year. Under de senaste åren har Bengt gett ur prisade skivor med bl.a. kvinnliga kompositörer, ”Neglected works for piano”, verk för violin och piano av Carl Nielsen tillsammans med Cecilia Ziiliacus, celloverk av Fauré med Andreas Brantelid och engelsk musik för altfiol med Ellen Nisbeth m.m.