Kvah Logotyp

Kompositörer:

Schubert & Svante Henryson

Medverkande:

Ivonne Fuchs & Anna Christensson

Program

  • Franz Schubert (1797-1828) - Sånger och
    Wandererfantasin för piano
  • Svante Henryson (f 1963) - Diktsviten ‘Frånvarons speglar’
    av Faraj Bayrakdar

Medverkande

Ivonne Fuchs, mezzosopran och Anna Christensson, piano

Mer information om artisterna

Ivonne Fuchs, mezzosopran, har de senaste säsongerna gjort både rollen som Amastre och Xerxes i Händels Xerxes på Artipelag under ledning av Jean-Christophe Spinosi. Sommaren 2015 sjöng Ivonne åter Amastre i Händels Xerxes vid Operan i Versailles och under våren 2016 har hon medverkat i en serie konserter i Barcelona och Moskva av Xerxes med samma roll, tillsammans med Ensemble Matheus. Hon har framträtt som solist med dirigenter som Frans Brüggen, Helmuth Rilling och Tonu Kaljuste. Som romanssångare samarbetar hon regelbundet med pianisten Anna Christensson och har framträtt på kammarmusikfestivalen i Båstad och Musik vid Siljan och här i Allhelgonakyrkan, senast i festivalen 2013.
Länk till Ivonnes hemsida

Anna Christensson, piano, har framträtt som solist med många svenska orkestrar i konserter av Mozart, Beethoven, Chopin, Franck, Schumann och Gershwin, till exempel med Gävle Symfoniorkester och Kungliga Filharmonikerna. Hon har framträtt på de flesta större kammarmusikfestivaler i Sverige och har också medverkat på festivalen Messiaen08 i Stockholms konserthus, Pianofestivalen i Brescia, Italien, samt på kammarmusikbiennalen "Ung och Lovande" i Västerås 2007. Hon är även medlem i Curious Chamber Players, en ensemble för nutida kammarmusik. Bland hennes inspelningar finns en CD av Henning Mankells och Gösta Nystroems pianokonserter och en dubbel-cd med pianomusik av Henning Mankell.
Anna Christensson har tidigare framträtt i Allhelgonakyrkan under festivalen 2010 i musik av Robert och Clara Schumann och festivalen 2016 med fransk musik.
Länk till Annas hemsida

Faraj Bayrakdar föddes i byn Tir nära Homs, centrala Syrien. Han debuterade 1979 i hemlandet, där han utkom med två diktsamlingar, Du är inte ensam (Beirut, 1979), och Golsorkhi (1981), innan han greps 1987 av den syriska underrättelsetjänsten. Han hölls isolerad och utsattes för tortyr under 14 års tid. Efter en omfattande internationell kampanj släpptes han fri år 2000.
Bayrakdar var vinnaren av 1998 års Hellman-Hammet Award, 1999 International PEN Award från PEN American Center West, och 2004 fria ordet Award från Novib, i Nederländerna. Bayrakdar fick 2007 det svenska Tucholskypriset. Sedan 2005 bor han i Sverige.