Kvah Logotyp

Kompositörer:

Chopin och Schubert

Medverkande:

Matti Hirvonen

Konserten inställd. Vi återkommer när en ny tid kan meddelas. Tack på förhand för förståelse och tålamod.

Matti Hirvonen har gästat oss några gånger förut och då spelat både kammarmusik och samarbetat med sångare. Hans flesta framträdanden i Stockholm har varit i den senare rollen, och det är i ”collaborative piano” han är professor. I KVAH framträder han dock solo i några favoritverk av Chopin och Schuberts näst sista, stora pianosonat. Kanske Mattis stora erfarenhet av sång och berättande i hans övriga repertoar gett honom särskilda insikter att förmedla kring dessa centrala verk i pianolitteraturen?

Program

Frédéric Chopin (1810—1849) - Tre mazurkor op. 59,
Två nocturner Op. 48, Impromptu Ass-dur op. 29
Fantaisie-Impromptu op 66 och Ballad Ass-dur Op. 47

Paus

Franz Schubert (1797—1828) - Sonat A-dur D 959

Medverkande

Matti Hirvonen, piano

Biljetter

Biljetter till konserten finns att köpa via ticketmaster.se (som tar ut en serviceavgift) eller församlingens kafé på Högbergsgatan 15A måndag–torsdag 10–18 och fredag 10–15. Eventuellt överblivna biljetter säljs i Allhelgonakyrkan en timme före konserten.

Obs! onumrerade platser

Mer information om artisten

matti-hirvonen-foto-emilie-kroon
Matti Hirvonen Foto: Emilie Kroon

Matti Hirvonen inriktade sig på pianoackompanjemang redan under studietiden och är idag allmänt ansedd som en av de ledande ackompanjatörerna i Skandinavien, men också hemmastadd i alla former av kammarmusik. Hans karriär fick sin början genom ett erbjudande att arbeta tillsammans med Elisabeth Söderström. Sedan dess har han konserterat med många kända sångare som Nina Stemme, Miah Persson och Ann Hallenberg. Som pedagog har han innehaft professurer i pianoackompanjemang och sångrepertoaren vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, Royal College of Music i London, Norges Musikkhøgskole i Oslo och Rutgers University i New Jersey, USA. Hirvonen har uppträtt på kända musikfestivaler runt om i världen, bland annat i Edinburgh, Aix-en Provence, Grafenegg och Schleswig-Holstein, och han framträder regelbundet i Wigmore Hall, Musikverein och Konzerthaus i Wien med flera. Han har också turnerat ett flertal gånger i Japan. Han har hållit mästarkurser för pianister och sångare vid Mozarteums sommarakademi i Salzburg, Cleveland Institute of Music, Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, Sibelius-Akademin och vid Oxford Lied Festival. År 2014 tilldelades Hirvonen den kungliga medaljen "Litteris et Artibus" för sina framstående konstnärliga insatser inom svenskt musikliv. Hans senaste framträdande i Allhelgonakyrkan var vid festivalen 2019.

Länk till Mattis hemsidan på engelska