Kvah Logotyp

Kompositörer:

Beethoven och andra

Medverkande:

Bengt Forsberg och vänner

I år bjuder Kammarmusikens vänner i Allhelgonakyrkan på en ”webbfestival” (under menyalternativet Play) istället för den traditionella sommarfestivalen med fyra dagars konserter i den vackra Allhelgonakyrkan.

För första gången fick KVAH år 2020 ställa in sin årliga sommarfestival. Den skulle ha hetat Beethoven-variationer och kommer i stället att ges nästa år. Som en annorlunda ersättning erbjuder vi en ”webbfestival” bestående av fem kortare konserter.

Lyssna på vår konstnärliga ledare Bengt Forsbergs introduktion:

Två av konserterna har funnits tillgängliga redan under den gångna sommaren, se Play. Tre nya konserter publicerades i början av augusti när festivalen 2020 skulle ha ägt rum. Vi vill ge ett intryck av hur det är att gå på konsert i Allhelgonakyrkan, och därför innehåller de personliga introduktioner från musikerna och du kan i förväg läsa programkommentarer från medlemmar i föreningens styrelse.

Inslaget av Beethoven är stort även i webbkonserterna, men där finns också svensk romantik med Anne Sofie von Otter som så många gånger har varit en välkommen gäst hos oss, och som avslutning ett centralt verk i högromantisk kammarmusik: César Francks violinsonat, som framförs av Nils-Erik Sparf och Bengt Forsberg. Liksom våra festivaler ofta bestått av fem konserter går det alltså att samlas i det egna hemmet och ”inta” en konsert per dag, jämföra intrycken med Bengts introduktioner och programtexterna. Så hoppas vi snart åter kunna ses på riktigt i kyrkan!