Kvah Logotyp

Program

Ludwig van Beethoven (1770-1827) - Pianosonat nr 15 D-dur op. 28, "Pastoralsonaten"
Frank Martin (1890-1974) - Ballad för flöjt och piano

Paus

Sven-Erik Bäck (1919-1994) - Sonat för soloflöjt
Sergej Prokofjev (1891-1953) - Sonat för flöjt och piano D-dur op. 94
Extra nummer: Sven Sköld (1899-1956) - Sommar

Medverkande

Anna Norberg, flöjt
Bengt Forsberg, piano

Mer information om artister

anna-norberg

Anna Norberg, flöjt, fick sitt diplom från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Hon har en gedigen karriär bakom sig och har lovordats av den legendariske dirigenten Georg Solti. Med konsertturnéer i Europa, Sydamerika, Ryssland och Asien har hon kommit att etablera sig som en av Sveriges främsta flöjtister. På CD finns hon representerad med fyra soloinspelningar och flera kammarmusikinspelningar. Hon har också framträtt vid många tillfällen i radio och TV. Anna Norberg har samarbetat med framstående dirigenter och musiker som Esa-Pekka Salonen, Leif Segerstam, Manfred Honeck, Ole-Kristian Ruud, Mats Rondin, Staffan Scheja, Håkan Hagegård, Gösta Winbergh, Mats Liljefors, Roland Pöntinen, Mats Bergström med flera. Anna Norberg är idag bosatt på Österlen och främst verksam med egna musikaliska projekt. Hon brinner för att föra ut konstmusik i skiftande sammanhang och är bland annat konstnärlig ledare för Österlens Kammarkör.
Detta är hennes första framträdande i Allhelgonakyrkan.

bengt
Bengt Forsberg Foto: Arto Tulima

Bengt Forsberg, piano, är en av Sveriges främsta pianister. Bland hans regelbundna samarbetspartners finns mezzosopranen Anne Sofie von Otter, cellisten Andreas Brantelid och violinisterna Cecilia Zilliacus och Nils-Erik Sparf. Som solist har Bengt framträtt med bland annat Kungliga Filharmonikerna och Göteborgs Symfoniker. Han har också gett soloaftnar i bland annat Londons anrika Wigmore Hall.
Bengt har gett ut ett stort antal CD-skivor, inte minst med Anne Sofie von Otter, varav flera har erhållit stora internationella priser, som Grammy och Gramophones Recording of the Year. Under de senaste åren har Bengt gett ur prisade skivor med kvinnliga kompositörer, ”Neglected works for piano”, verk för violin och piano av Carl Nielsen tillsammans med Cecilia Zilliacus, celloverk av Fauré med Andreas Brantelid och engelsk musik för altfiol med Ellen Nisbeth. Tillsammans med Cecilia Zilliacus och sångerskan Sabina Bisholt har det blivit flera CD med musik av Amanda Maier. I maj 2018 valdes Bengts inspelning ”Amanda & Julius – Works for piano by Amanda Maier och Julius Röntgen” ut av tidningen BBC Music som månadens inspelning av musik för soloinstrument.
Bengt Forsberg är KVAHs konstnärlig ledare och har varit ansvarig för kammarmusiken i Allhelgonakyrkan i mer än 30 år.