Kvah Logotyp

Varje augusti brukar KVAH bjuda in till festival i Allhelgonakyrkan. Fyra dagar i följd ger vi blandade program kring något tema. Ett dussin musiker blandar sig i olika kombinationer. I år skulle det ha handlat om ”Beethoven-Variationer”.

Men så kom corona. Att genomföra det fina program som Bengt Forsberg hittat på och avtalat med sina musikerkompisar varken kan eller vill vi. Inte med den begränsade publik och därmed biljettintäkter som det nu verkar bli. Så 250-årsfirandet av Beethoven får bli ett 251-årsfirande nästa år i stället. Länge väntade vi med detta beslut, men nu när det är mindre än två månader kvar tvingades vi till detta beslut.

Musik behövs dock, inte minst i dessa tider. Ni har väl redan upptäckt att KVAH nu finns på YouTube? Inför augusti kommer våra två program där att få sällskap av fler. Det blir förstås möjligt att se dem även när viruskarantänen är över. Men varför inte göra er egen hemmafestival? Vi tänker lansera konserterna 6–8 augusti när vår normala festival skulle ha ägt rum. Förhandsinformation och Bengts konsertkommentarer kommer att förmedla den känsla som vi brukar njuta av i Allhelgonakyrkan. Mer information kommer!

Nils-Göran Olve