Kvah Logotyp
Allhelgonakyrkans interiör

Det ska verka enkelt - som en självklar tradition. Och ändå varje år nytt. Julkonserten i Allhelgonakyrkan hålls i år den 7 december, som nästan alla Kammarmusikens konserter där en lördag kl 18.00.

I år är Anne Sofie von Otter vår celebra gäst. Hon har medverkat hos oss många gånger - inte så konstigt för hennes musikpartner sedan många, många år Bengt Forsberg är ju vår konstnärliga ledare sedan nästan lika länge. För vår andra sångsolist Olle Persson är detta en snabbrepris, för han var med hos oss även i förra årets julkonsert. Vågar jag säga att han och Hanna Husáhr, som då var vår andra solist, spontant sade att detta var en av de trevligaste julkonserter de medverkat i? Som en liten träkyrka på landet, men mitt i stan. Efter den ville vi ha honom åter som julgäst så snabbt som möjligt, och nu så är det jul igen och dags för en upprepning.

I huvudsak kommer vi dock att bjuda på andra sånger än vi gjorde i fjor - "i huvudsak", för det finns ju vissa stående inslag i julrepertoaren. Och det är den balansen som nu är föremål för långa överläggningar mellan en av mina kollegor i styrelsen och de medverkande. Bland dem finns i år även en duktig vokalkvartett, Anne Sofies son på elgitarr, självklart Bengt Forsberg på piano, samt Gregory Lloyd från vår moderförsamling Katarina på orgel. Pannor läggs i veck för att ge er och mig just den mix vi önskar. Några av sångerna har ni säkert inte hört förr, men bland julönskningarna finns ju också att bli överraskad!

I år har vi anslutit oss till församlingens sed att biljetter ska kunna köpas i förköp. Varför inte säkra en plats genom att redan nu gå in på ticketmaster.se? Klicka här och välj antal och typ av biljetter. Den möjligheten är det faktiskt första gången vi erbjuder. Även fortsatt går det att komma till Allhelgonakyrkan en timme före konserten. Men bara om det finns några kvar!

Jag hoppas att vår julmix kommer att smaka - och att ni kommer till oss!

Nils-Göran Olve, ordförande