Kvah Logotyp
Allhelgonakyrkans interiör

Som alla konsertarrangörer väntar vi otåligt på att det åter ska bli möjligt att ha konserter inför publik, fast vi inser att restriktioner på avstånd och antal kan finnas kvar till en början. Bengt Forsberg och hans kollegor längtar efter att få framträda för er, men när detta skrivs är vår bedömning att konserter knappast blir möjliga förrän i slutet av maj. I juni och juli ökar chanserna, och kanske kommer vi att kunna utlysa en eller flera konserter med kort varsel. I första hand kommer vi att kontakta de musiker vars program vi utlyst och ställt in under det gångna året. Det rör sig om ungefär ett halvdussin fina konserter, och vi hoppas kunna erbjuda flera bland dem före sommaren.
Säkert kommer det att märkas i nyhetssändningarna när restriktionerna för ”allmänna sammankomster” lättas, och då bör alla konsertsugna bevaka KVAH:s hemsida för besked. Är du medlem i vår förening så kommer du också att få ett medlemsbrev via mejl så snart vi kommit överens om datum och program. Någon mer omfattande annonsering blir det förmodligen inte, i varje fall inte om vi bara skulle få ta emot till exempel 50 eller 80 besökare i Allhelgonakyrkan – trots att den rymmer över 200!
Även i juli kan det bli någon konsert, och i synnerhet räknar vi med att genomföra vår årliga festival som i år är planerad till 26–29 augusti. I vår planering utgår vi från det festivalprogram som inte blev av 2020 och som skulle ha hyllat jubilaren Ludwig van Beethoven. Men han är alltid värd att fira, och för övrigt föddes han så sent på året att det nästan är rätt att betrakta honom som en av 2021 års jubilarer. Dessutom finns flera andra sådana, till exempel Stenhammar och Saint-Saëns som också kommer att spelas i Allhelgonakyrkan i augusti. Mer information kommer på denna hemsida och direkt till våra medlemmar via epost. Så snart det åter blir möjligt kommer de även att bjudas in till medlemssammankomster, närmast – hoppas vi – en träff som kompensation för att vi i år inte kunnat bjuda på Bengts sedvanliga musikgissning och umgänge efter vårt årsmöte.

Nils-Göran Olve, ordförande