Kvah Logotyp
Allhelgonakyrkans interiör

Vi var stolta och glada när Elin Rombo tackade ja till att medverka i KVAH:s julkonsert. Hon har medverkat hos oss förr, så vi vet att hon och Bengt Forsberg har lätt att ”hitta varandra” musikaliskt. Elin har haft centrala roller i flera av Kungliga Operans mer oväntade uppsättningar på senare år: Glada änkan, Kung Roger, Primadonna och Candide, så vi var också säkra på att många längtade efter att få uppleva henne i ett annorlunda sammanhang.

Ännu gladare blev vi när vi mycket nära konserten fick veta att det väntade en överraskning: Elin hade tilldelats Svenska Dagbladets operapris för 2021, och det skulle utdelas hos oss vid konserten!
Priset är välförtjänt, inte minst för att i en tid av kringflackande operaartister så har Elin valt att förlägga mycket av karriären här hemma. Stockholmsoperans sökbara arkiv förtecknar 238 framträdanden under snart nitton år. (För att hitta de tidigaste måste man söka på Elin Carlsson.) Till våren behöver man dock åka till Malmö för att uppleva henne i två nya roller: Puccinis Syster Angelica och Iris i Catharina Backmans nyskrivna På andra sidan havet – två operor som spelas tillsammans under titeln Systrarna.

Vi hoppas förstås kunna locka Elin tillbaka till Allhelgonakyrkan i framtiden!
Nils-Göran Olve