Kvah Logotyp
Allhelgonakyrkans interiör

Mellan KVAH:s två konserter i oktober och tre i december blir det ingen offentlig konsert alls i november. Däremot kan våra medlemmar glädja sig åt två medlemskvällar. Till dem säljer vi inte biljetter, däremot krävs det att man visar upp sitt medlemskort. Som ekonomiskt stöd är vi förstås glada om ni ändå betalar frivillig kollekt, antingen i kyrkan eller genom att swisha pengar.

Fredagen den 4:e november har vi medlemskväll i Allhelgonakyrkan med musik av Bo Linde. Ylva Larsdotter, violin, Torun Sæter Stavseng, cello och Peter Friis Johansson, piano framför Pianotrio nr 1 op. 5 och Divertimento op. 25 (i versionen för violin, cello och piano). Bo Linde (1933–70) var Gävlegrabben som under sitt korta liv skrev vackrare musik än vad tidsandan accepterade. Efteråt kan vi bara beklaga att det var så och glädja oss åt det som finns.

Lördagen den 26:e novemberblir vi vittnen till något som musiker annars håller för sig själva: en första genomspelning av verk som man inte övat på – vad musikerna själva kallar ”läsning”! Vilka verk det blir är hemligt till och med för musikerna själva, utom förstås initiativtagaren, vår konstnärliga ledare Bengt Forsberg. Runt hans flygel samlas vännerna Tobias Ringborg, Cecilia Zilliacus (violin), Vicki Powell (viola) och Kati Raitinen (cello) för att spela pianokvintett. Noterna får de en timme före.

Säkert finns det även några som ännu inte är KVAH-medlemmar som vill vara med om detta. Ett medlemskap kostar 250 kronor, vilket redan de här två kvällarna är värda. Men turligt nog gäller nya medlemskap som köps efter den 1 oktober för hela nästa år. Med 50 kronor rabatt på våra konserter och sporadiska medlemskvällar som dessa så borde vi kanske höja priset?

_Nils-Göran Olve