Kvah Logotyp

Vad gör en liten ideell konsertarrangör när man inte kan ge några konserter?
Sedan mars har vi som alla andra fått stänga ner vår offentliga verksamhet. Inte heller i vår roll som medlemsförening kan vi förstås hålla några sammankomster. Ändå går det inte en dag utan att jag som ordförande tar emot och skickar mejl. Våra medlemmar har fått fler medlemsbrev än vanligt från mig, men utöver flera virtuella styrelsemöten har följande hänt:

  • Två webbkonserter med Bengt Forsberg och Tobias Ringborg har spelats in och finns tillgängliga på YouTube - se under Play!
  • Planeringen av sommarens och höstens verksamhet fortgår, trots att vi förstås inte vet vad som kommer att kunna genomföras – se under På gång!
  • Flera gånger per vecka har vi fått penninggåvor som stöd från snälla medlemmar, vilket vi tacksamt noterar.
  • Förhoppningsfulla musiker från när och fjärran hör av sig med förslag.

Nästan alla svarar jag på, men ibland syns det att vi bara är en adress på en lång sändlista där avsändaren inte läst på vilka vi är. Vår ekonomi räcker nästan aldrig till att bjuda in utländska gäster, varför violinisten i Kalifornien, pianotrion i Kazakstan, alphornisten i Österrike eller flamencogruppen från Spanien får artiga nej…
Men även om jag och den övriga styrelsen behövs även i coronatider ser vi förstås fram emot att äntligen få vara med om det vi finns till för: riktiga konserter i Allhelgonakyrkan!

Nils-Göran Olve, ordförande