Kvah Logotyp

Kompositörer:

Medverkande:

Julia Isaksson, Theo Hillborg

Julia Isaksson och Theo Hillborg vann kammarmusikförbundets tävling Ung & Lovande 2021 och vår konsert är en del i deras Sverigeturne. Juryns motivering var:

”Med ett naturligt artisteri som väcker nyfikenhet och vidgar lyssnarnas vyer, bjuder Duo Julia & Theo på musik som rör sig sömlöst mellan genrerna. Framträdandet genomsyras av en charmfull kommunikation musikerna emellan, såväl som med publiken.”

Duon har utvecklat en stor repertoar och framträtt både i Storbritannien och i Sverige. De strävar efter att tänka utanför ramarna och blandar ofta genrer som folkmusik, jazz, klassiskt och modern musik.

Program

Chick Corea (1941-2021) – Children’s Songs – Arr. Rob Buckland

Alessandro Marcello (1673-1747) – Presto

Magnus Lindgren (1974) – Kind of a Sonata (beställningsverk)

Claude Debussy (1862-1918) – 1. Pagodes ur Estampes

Takashi Yoshimatsu (1953) – Fuzzy Bird Sonata

1 Run, Bird
2 Sing, Bird
3 Fly, Bird

Paus

Gary Carpenter (1951) – Sonata for Alto Saxophone and Piano

1 Caprice
2 Chanson sans Paroles
3 Danse Macabre

Lili Boulanger (1893-1918) – Prelude

Phil Woods (1931-2015) – Sonata

Medverkande

Julia Isaksson och Theo Hillborg
Julia Isaksson och Theo Hillborg

Julia Isaksson, piano (f. 1996) gjorde sin internationella solistdebut vid 18 års ålder när hon uppträdde för ett fullsatt Laeiszhalle i Hamburg på International Steinway Festival efter att ha vunnit första pris i Steinway Pianofestival i Stockholm 2014. Julia har vunnit pris i flera internationella tävlingar som exempelvis första pris i Feurich International Music Competition i Wien 2016 och andra pris i the Wilfrid Parry Prize 2019. Nyligen har hon även fått andra pris i den prestigefyllda tävlingen Sterndale Bennett Prize 2020. Hon har spelat i Tivolis konsertsal, Göteborgs konserthus och Stockholms konserthus. Julia tog sin kandidatexamen på Royal Academy of Music i London med First Class Honours där hon även går sin mastersutbildning för professor Colin Stone. Hösten 2020 började hon även studera för Interpretation Diplom på Musikhögskolan i Malmö för Francisca Skoogh parallellt med sina studier i London.

Theo Hillborg, saxofon (f. 1996) tog sin kandidatexamen på Royal Academy of Music i London med First Class Honours där han studerade för Simon Haram och Martin Speake. Därefter har han fortsatt med en masterexamen på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm för professor Christer Johnsson. Som solist har Theo vunnit priser i nationella och internationella tävlingar som exempelvis Stockholm International Music Competition och Polstjärnepriset. Han är medlem i Stockholms Saxofonkvartett, en av Europas främsta ensembler för ny musik. Theo är även rutinerad orkestermusiker och har arbetat med dirigenter som Sakari Oramo, Edward Gardner, Oliver Knussen och Yan Pascal Tortelier och med orkestrar som Kungliga Filharmonikerna och Manchester Camerata.