Kvah Logotyp

Kompositörer:

Elgar, Vaughan Williams, Britten m fl

Medverkande:

Claire-Louise Lucas och Jonathan Darnborough

Sång på engelska, inte minst från England, har i hundra år dominerat populärkulturen. Men hur mycket vet vi om landets konstmusik bortom Elgars och Brittens mest kända verk? Nu får vi chans att upptäcka mera genom ett brittiskt par som gästar oss – se biografierna nedan. De bjuder på både sånger och pianosolon av för oss välkända såväl som mer okända tonsättare, med tyngdpunkt i tidigt 1900-tal.

Medlemskväll i Högbergssalen, Högbergsgatan 15

Program

Sånger och pianostycken av Elgar, Vaughan Williams, Britten m fl

Medverkande

Claire-Louise Lucas, mezzosopran,
Jonathan Darnborough, piano

Om du har ett Spotify-konto kan du lyssna på paret här: Vaughan Willams, Sea pictures

Mer information om artisterna

claire-louise-lucas

Claire-Louise Lucas röst beskrevs av Boston Globe som "en av de välskolade mezzosopraner som Engand specialiserar sig på - alltid fokuserad på tonens centrum, med en snygg, sval glans och nästan inget onödigt vibrato". Hon studerade för Pamela Bowden vid The London College of Music där hon fick W.S.Lloyd Webber-medaljen för sina framträdanden och LCM Recital Award, och deltog i mästarklasser för John Carol Case, Malcolm Williamson och Jane Manning. Vid Salzburgs påskfestival framträdde hon tillsammans med Maurizio Pollini och Berlinfilharmonin under Claudio Abbado. Hon har också haft soloframträdanden i hela Storbritannien och i USA, inklusive Chicago Cultural Center, Smithsonian Institution i Washington DC, Harvard University, University of South Carolina, University of Georgia och Florida State University. Hon har sjungit för Opera North, Opera International och D'Oyly Carte Opera Company.
Detta är hennes första uppträdande i Allhelgonakyrkan.

jonathan-darnborough

Jonathan Darnborough, piano, studerade naturvetenskap och musik vid Cambridge, komposition med Alexander Goehr och Robin Holloway, samt piano med Phyllis Sellick. Han avlade högre examen vid Royal Northern College of Music där han studerade piano med Derrick Wyndham och komposition med Anthony Gilbert. 1992 var han pristagare i den fransk-italienska musiktävlingen i Paris, och han har uppträtt i USA, Frankrike, Holland, Italien och Indonesien. Hans verk har framförts i Storbritannien, Europa och USA, och han skriver nu på en opera efter Euripides Hecuba. Han leder musikstudierna vid Oxford Universitys avdelning för fortbildning och har författat dess två första distanskurser via Internet.
Detta är hans första framträdande i Allhelgonakyrkan.