Kvah Logotyp

Mellandagskonsert med julstämning

Program

Emmanuel Chabrier (1841-1894) - Impromptu för piano
& Cortège burlesque för 4 händigt piano
Reynaldo Hahn (1874-1947) - "Pièce en forme de Aria et Bergerie" för 4 händigt piano
Amanda Maier-Röntgen (1853-1894) - "Nachmittags-Potpourri" för
4 händigt piano & "Allt under himmelens fäste" för cello o piano
Einojuhani Rautavaara (1828-2016) - Sonat för violoncell solo
Frans Schubert (1797- 1828) - Militärmarscher för 4 händigt piano op.51
Ludwig van Beethoven (1770-1827) - Violoncellsonat A-dur op.69

Medverkande

Kati Raitinen, cello
David Huang och Bengt Forsberg, piano

Mer information om artisterna

kati-raitinen
Foto: Pressbild

Kati Raitinen, cello, är solocellist i Kungliga Hovkapellet, parallellt med ett aktivt kammarmusikspel såväl nationellt som internationellt. 1997 var hon finalist i Solistpriset-tävlingen i Stockholm. Hon är också medlem i den flerfaldigt prisbelönade stråktrion ZilliacusPerssonRaitinen. Kati har framträtt ofta i Allhelgonakyrkan, senast i festivalen 2017, Bach och Mendelssohn.

david-huang
Foto: Richard Frantzén

David Huang, piano, vann Solistpriset 2014 och har sedan dess han etablerat sig bland landets mest intressanta och framstående unga artister. Han blev utsedd till Sveriges Radios P2 Artist in residence 2014-2016 och har gjort åtskilliga inspelningar och konserter i både radio och TV. David framträder som solist, kammarmusiker och med orkestrar runt om i Europa. 2015 bildade han tillsammans med svenske violinisten Daniel Migdal och norska cellisten Frida Fredrikke Waaler Waervågen Trio LEK och förra året startade han och fyra andra eldsjälar Förstaparkett, ett nytt koncept för kammarmusik riktat till en yngre publik. Detta är hans förste framträdande i Allhelgonakyrkan.

bengt-forsberg
Foto: Arto Tulima

Bengt Forsberg, piano, är en av Sveriges främsta pianister. Bland hans regelbundna samarbetspartners finns mezzosopranen Anne Sofie von Otter, cellisten Andreas Brantelid och violinisterna Cecilia Zilliacus och Nils-Erik Sparf. Som solist har Bengt framträtt med bland annat Kungliga Filharmonikerna och Göteborgs Symfoniker. Han har också gett soloaftnar i bl.a. Londons anrika Wigmore Hall. Bengt är också verksam som adjungerad professor i pianospel vid Royal Academy of Music i London.
Bengt har gett ut ett stort antal CD-skivor, inte minst med Anne Sofie von Otter, varav flera har erhållit stora internationella priser, som Grammy och Gramophon´s Recording of the Year. Under de senaste åren har Bengt gett ur prisade skivor med bl.a. kvinnliga kompositörer, "Neglected works for piano", verk för violin och piano av Carl Nielsen tillsammans med Cecilia Zilliacus, celloverk av Fauré med Andreas Brantelid och engelsk musik för altfiol med Ellen Nisbeth och tillsammans med Cecilia Zilliacus och Sabina Bisholt en CD med musik av Amanda Maier.