Kvah Logotyp

MalvaKvartetten, med klarinettisten Jonas Viklund, framförde klassiker av Haydn och Beethoven samt musik av nutida kompositörer.

Program

Joseph Haydn (1732-1809) Stråkkvartett G-dur op. 77:1 > Allegro
Karin Rehnqvist (f. 1957) - Gåtan (The Riddle) för stråkkvartett
Bernard Herrmann (1911-1975) - Souvenir du voyage för klarinettkvintett
-- Paus --
Tebogo Monnakgotla (f. 1972) - Wooden bodies för stråkkvartett - uruppförande
Ludwig van Beethoven (1770-1827) - Stråkkvartett nr 4 c-moll,
op 18:4
-- Extranummer --
Shigeru Umebayashi (f. 1951) - Yumejis theme, arr Gerhard Schiewe

Medverkande

Malvakvartetten
Jonas Viklund, klarinett

Mer information om artisterna

malvakvartetten-foto-peter-lloyd
Malvakvartetten Foto: Peter Lloyd

MalvaKvartettens medlemmar är Linnea Hällqvist och Knapp Brita Pettersson, violin; Maria Jonsson, viola och Maja Molander, cello. I kvällens konsert ersätts Maja Molander av Sabina Sandri Olsson, som regelbundet samarbetar med kvartetten.
Kvartetten bildades år 2008 på Högskolan för Scen och Musik vid Göteborgs Universitet. 2010 blev de antagna till utbytesstudier vid Hochschule für Musik 'Hans Eisler' i Berlin som första ensemble på kandidatnivå. Studierna bedrevs under professor Friedemann Weigle (Artemis Quartett). 2013 var MalvaKvartetten finalister i kammarmusiktävlingen Ung & Lovande. MalvaKvartetten, som stöds av Statens Kulturråd, har numera sin bas i Stockholm och Falun.

MalvaKvartetten presenterar gärna musik av unga kompositörer, musik från olika delar av världen och kultursfärer som vanligtvis inte får fokus i konstmusiken. Kvartetten samarbetar gärna med kompositörer och andra konstnärer och har uruppfört ett trettiotal kompositioner. I år firar MalvaKvartetten sitt 10-årsjubileum genom att uruppföra inte mindre än tio verk skrivna för dem, däribland kvällens uruppförande av Tebogo Monnakgotlas ”Wooden bodies”.

MalvaKvartetten turnerar regelbundet i Sverige med hyllade barnföreställningar och har flera gånger medverkat i föreningens årliga barnkonsert som ingår i sommarfestivalerna, i år med programmet ”Den långa resan”. MalvaKvartettens senaste konsert i Allhelgonakyrkan ägde rum 2016.

Länk till mer information om Malvakvartetten

jonas-viklund
Jonas Viklund Foto: DalaSymfonietta

Jonas Viklund, klarinett, är stämledare i Dala Symfonietta och har tidigare haft samma tjänst i Wermlandoperans orkester. Han är en framgångsrik solist och kammarmusiker. Detta är hans första framträdande i Allhelgonakyrkan.