Kvah Logotyp

Kända och okända julsånger varvas med musik av bland andra Schubert och Sibelius samt den älskade Koppången. Och det blir allsång!

Medverkande

Elin Rombo, sopran
Margareta Bengtson, sopran och harpa
Olle Persson, baryton
Bengt Forsberg, piano
Gregory Lloyd, piano och orgel

I samarbete med:

logga-studiefoerbundet

Mer information om artister

Elin Rombo

elin-rombo-bingo-rimerx
Elin Rombo, Foto: Bingo Rimerx

Elin Rombo är utbildad vid Brandon University Queen Elisabeth II i Canada samt vid Operahögskolan i Stockholm, där hon tog examen 2003. Hon debuterade redan under sin studietid på Kungliga Operan som Christa i Janáceks Fallet Makropoulos. Elin har mottagit en rad stipendier och utmärkelser, bland dem Jenny Lind-stipendiet 1999, Bernadottestipendiet 2003, Kungliga Musikaliska Akademiens Stipendium, samt Birgit Nilsson-stipendiet 2009. I november 2013 utnämndes hon till hovsångerska och 2016 tilldelades hon medaljen Litteris et Artibus.
Elin Rombo har under hösten 2020 framträtt i rollen som Régine Saint Laurent i Rufus Wainwrights opera Prima Donna på Kungliga Operan. Våren 2021 gjorde Elin rollen som Robert Lax som ung i världspremiären av Philip Glass opera Circus Days and Nights, en samproduktion mellan Cirkus Cirkör och Malmö Opera. Säsongen innan sjöng Elin Rombo rollen som Cunegonde i Candide på Kungliga Operan. Hon framträdde senast i Allhelgonakyrkan 2018.

Margareta Bengtson

margareta-bengtson-av-annika-falkuggla
Margareta Bengtson, Foto: Annika Falkuggla

Margareta Bengtson är sopran som också är harpist. 1984 bildade hon tillsammans med Anders Jalkeus och tre andra studiekamrater på ”Ackis” vokalgruppen The Real Group, som har rönt stora framgångar i Sverige och internationellt och som hon var medlem i fram till 2006. Samtidigt har hon arbetat som frilansande harpist och sångerska. Hon har spelat in soloskivor, t ex Where the Midnight Sun Never Sets och En gång i Stockholm.
Margareta Bengtson uppträder som solomusiker tillsammans med sin harpa eller i olika konstellationer, med bland andra pianisten Elise Einarsdotter & basisten Olle Steinholtz, pianisten Mathias Algotsson och med basisten Josef Karnebäck. Margerata har sjunger i storband, till exempel med Bohuslän Big Band och Bue House Jazz Orchestra.
Hon framträdde senast i Allhelgonakyrkan 2015 under festivalen Kammarmusik från Norden.

Länk till Margareta Bengtsons hemsida

Olle Persson

olle-persson-mats-baecker
Olle Persson, Foro: Mats Bäcker

Olle Persson, baryton, studerade vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och har förutom diplomexamen i solosång även musiklärar- och sångpedagogexamen från nämnda högskola. Olle Persson tillhör sedan många år de mest efterfrågade och engagerade svenska sångsolisterna i sin genre. Med en ovanligt bred repertoar har han framträtt på snart sagt alla betydande scener i Norden. Därtill har han mycket ofta engagerats för uruppföranden och nyare repertoar. På Folkoperan har Olle Persson sedan 1987 varit en regelbunden gästsolist med över 10 huvudroller. Utöver samarbetet med Folkoperan har Olle Persson medverkat i en rad uppsättningar på bl a Kungliga Operan, Göteborgsoperan, Malmö Opera, Drottningholmsteatern och Norrlandsoperan.
Han spelar också fiol och uppträder ibland i folkmusiksammanhang tillsammans med Lena Willemark. Hans senaste framträdande i Allhelgonakyrkan var på julkonserten 2019.

Bengt Forsberg

bengt-erik-nilsson
Bengt Forsberg, Foto: Erik Nilsson

Bengt Forsberg, piano, är en av Sveriges främsta pianister, ofta med mer okända men krävande kompositörer på repertoaren. Bengt är verksam både som solist och ackompanjatör, i Sverige och utomlands. Bland hans regelbundna samarbetspartners finns mezzosopranen Anne Sofie von Otter, cellisterna Kati Raitinen och Andreas Brantelid och violinisterna Cecilia Zilliacus och Nils-Erik Sparf. Bengt har gett ut ett stort antal CD-skivor varav flera har erhållit stora internationella priser som Grammy och Gramophone´s Recording of the Year. Hans uppmärksammade CD Neglected works for piano presenterar en bred uppsättning oförtjänt undanskymda kvinnliga tonsättare, som Amy Beach, Ruth Sofia Almén, Grażyna Bacewicz och Valborg Aulin. Bengt Forsberg är KVAHs konstnärlig ledare och har varit ansvarig för kammarmusiken i Allhelgonakyrkan i mer än 30 år.

Gregory Lloyd

gregory-lloyd
Gregory Lloyd

Gregory Lloyd är organist i Katarinas församling och konserterar flitigt i kyrkor runtom i Stockholm. Han är även ledare för Katarina Vokalensemble och för Stockholms domkyrkoförsamlings gosskör och framför lunchmusik på orgel i Katarina kyrka. Gregory har lett flera konserter i Allhelgonakyrkans kammarmusikserie och medverkade i många Kammarmusikfestivaler och julkonserter. Han var solist i Bohuslav Martinûs cembalokonsert i festivalen 2011, Toner från Tjeckian, och var en av pianisterna i festivalen 2012, American Dreams.