Lö 16/3 kl 18.00: Älsklingsmusik, tradition och förnyelse – och lite kabaré


”Duo Tö” med Torun Sæter Stavseng (cello) och Anna Christensson (piano) spelar älsklingsmusik för cello och piano! Debussys cellosonat, Ferruccio Busonis variationer över den finska folkvisan Kultaselle – Vacker är du min hjärtans kär! – och Kurt Weills cellosonat.

Anna kommer loss i Busonis Toccata för piano.

Och så tar Karolina Blixt (mezzosopran) och Anna Christensson oss med på kabaré med ett knippe av Weills sånger.

VÄLKOMMEN!

PROGRAM

  • Debussy: Cellosonat
  • Weill/Fernay: Youkali
  • Weill/Brecht: Surabaya Johnny
  • Busoni: Toccata
  • Busoni: Kultaselle

PAUS

  • Weill/Brecht: ur Die sieben Todsünden: Prolog – Stolz – Epilog
  • Weill: Cellosonat

Biljetter 200:-, medlemspris 150:-. Under 26 år gratis.
Biljetter kan köpas på plats i Allhelgonakyrkan eller på förhand via Ticketmaster som tar en serviceavgift på kr 30:- eller kr 20:- om du är medlem.

Väskförbud

För närvarande får stora väskor och påsar inte tas med in i kyrkan av säkerhetsskäl. Barnvagnar ska ställas utomhus. Undantag görs för små handväskor, skötväskor och väskor som behövs av medicinska skäl. Undantagna väskor kan komma att kontrolleras av våra konsertvärdar vid ingången.

Medverkande:

Torun Sæter Stavseng

Torun Sæter Stavseng. Foto: Bård Gundersen

Torun Sæter Stavseng är en norsk cellist, verksam som kammarmusiker och orkesterledare. Hon är solocellist i Aurora Orchestra London och altsolist i KORK (Kringkastingsorkestret) samt medlem av Norska Kammarorkestern och Cikada Ensemble som har spelat vid ledande konsertsalar och festivaler i hela Europa. Torun har fått sin utbildning vid Barratt Due Musikkinstitutt Oslo, Musikhochschule Stuttgart och avslutade med solistdiplom vid Edsberg/KMH Stockholm 2010.

Sedan dess har hon haft en bred frilanskarriär där hon etablerat flera kammarmusikgrupper och kammarensembler, bl.a. Duo TÖ med Anna Christensson, stråktrion TrioTaus med Liv Hilde och Ida Klokk-Bryhn samt två cellotrior. Hon brinner för att utöka sin repertoar och har samarbetat med många kompositörer och fått många verk skrivna för sig och sina ensembler. Hon startade och var konstnärlig ledare för kammarmusikserien Krantz i Oslo.

Torun har undervisat på konservatoriet i Tromsø och gästar regelbundet i olika masterclasses och talangprogram som lärare och mentor. Torun spelar på en cello av Matteo Gofriller från 1725, generöst utlånad av Dextra / Sparebankstiftelsen.


Anna Christensson

Foto: Lars Löfvendahl

Anna Christensson, piano, har sedan sin diplomkonsert 2007 varit solist med flertalet svenska orkestrar som Gävle Symfoniorkester och Kungliga Filharmonikerna. Hon har spelat in Henning Mankells och Gösta Nystroems pianokonserter samt en dubbel-cd med Mankells musik.

Anna är medlem i Curious Chamber Players, en ensemble för samtida kammarmusik och har med dem framträtt internationellt och uruppfört uppåt 200 verk. Hon är musikalisk ledare för Kamraterna opera.


Karolina Blixt

Foto: Amanda Lindgren

Mezzosoranen Karolina Blixt är född och uppvuxen i Stockholm och har arbetat professionellt som operasångerska sedan 2007, då hon tog examen från Operahögskolan i Stockholm. Hon har sjungit på operascener och konserthus runt om i Sverige, liksom i övriga Europa och gjort sig ett namn som artist med ett brett konstnärligt utbud.

Hon har spelat roller på bland annat Kungliga Operan, Drottningholmsteatern, Teater Megaron (Aten), Le Grand Thèatre Aix-en-Provence, Theater Carré (Amsterdam), B.A.M. (New York), Beckett Theatre (Dublin), Atenfestivalen, Göteborgsoperan, Folkoperan, Ulriksdals Slottsteater, Malmö Opera, Wexford Opera (Irland) och Läckö Slottsteater.

Bland Karolinas uppmärksammade roller märks Xerxes, Phaèdre, Orfeo, Frau Peachum i Tolvskillingsoperan och hennes nyligen kritikerrosade prestation som Mrs Lovett i Kungliga operans uppsättning av Sweeney Todd 2023. Karolina har alltid haft en stor kärlek till musikteatergenren, där Kurt Weill är en favorit bland kompositörer.

Tillsammans med operagruppen Kamraterna framförde Karolina rollen Anna 1 i en rosad uppsättning av De sju dödssynderna 2018.