2023-04-22 Sagolikt

Romansafton inspirerad av Elsa Beskows sagor och målningar

Sagolikt är en romansafton med Josefine Andersson, mezzosopran och Daniel Beskow, piano. De har hämtat inspiration från Elsa Beskows underbara sagovärld och hennes sagor och målningar ligger som en röd tråd genom hela programmet. Genom valet av romanser och pianostycken, högläsning och utställning av 15 fotograferade originalmålningar från Elsa Beskows sagor får publiken njuta av en helafton i sagornas förlovade värld.

Programmet är indelat i fem olika avsnitt som representerar fem av Elsas Beskows sagor: Blomsterfest på Täppan, Sagan om den Nyfikna Abborren, Putte i Blåbärsskogen, Resan till Landet Längesedan och Sol-Ägget. De har valt sånger och pianostycken som passar väl till sagornas handling och mellan musiken läser de stycken och visar 15 fotograferade originalbilder ur dessa sagor (några av bilderna är opublicerade och har inte visats förrän nu). Bilderna ställs upp på notställ framme på scenkanten allt eftersom sagorna berättas och mot slutet av konserten bildas en hel utställning med Elsa Beskows bilder. Efter konserten finns även möjlighet att titta närmare på bilderna uppe på scenen om man så önskar. Eftersom Daniel Beskow har släktband till Elsa Beskow, nämligen hans fars farmor, så har han rättigheterna till dessa bilder, som finns i familjens ägo.

Medverkande

Josefine Andersson och Daniel Beskow började sitt samarbete för sju år sedan och bildade duon Nordic light duo. Båda delar samma glödande kärlek till den nordiska/europeiska sångskatten. Duon har under dessa sex år haft över 100 konserter tillsammans och turnerar runt om Skandinavien med ett flertal uppskattade konsertserier. Duon har fått stöd av både Kulturrådet och Helge Ax:sons stiftelse. Samt haft äran att få ha lektioner med den berömda Anne
Sofie von Otter och Bengt Forsberg.

Program

Sånger av Alfvén, Grieg, Sibelius, Schubert, Mozart, Stenhammar, Peterson-Berger m. fl.

Biljetter

Biljettpriser: ordinarie 200 kr, medlem i KVAH 150:-, under 26 år gratis. Onumrerat.

Biljetter säljs via Ticketmaster eller i kyrkan 30 min innan konserten.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *